kako smršaviti

Pozdrav svima! Kako ste? Jeste li uživali za vrijeme uskršnjih blagdana ili je pao koji zalogaj više? Kako se inače osjećate nakon zimskog mirovanja i uživanja u zimskoj hrani?

Stiglo nam je proljeće a s njim najava ljeta i ljetnih odmora. Skidamo debele zimske jakne i oblačimo majice bez rukava. Kosa nam leprša na povjetarcu dok mi sretno skakućemo u kratkoj haljinici, golih i bosih nogu kroz travu.

Hmmmm.

Nikad nisam voljela dolazak proljeća. Sjetila bih se sparnih tramvaja i svakakvih mirisa u njima na povratku iz škole. Ujutro su temperature bile niske a tijekom dana bi narasle i do 20tak stupnjeva što je pak vodilo ka znojenju i skidanju jakni da te ne strefi toplotni udar na povratku iz škole.

Ali znojenje i smrdljivi tramvaji nisu ništa nasuprot onome što sam osjećala kad bi travanj već zakoračio u svoju drugu polovicu. Ili u svibanj.

Kao što znate kao tinejđerica bila sam bucmasta i sa očajem sam slušala kako se drugi raduju proljeću dok sam se sama htjela sakriti u mišju rupu. Svake zime nakupila bih nekoliko kilograma viška i sramila se svog dobrano zaobljenog trbuha i naslaga na struku i bedrima. Oblačenje proljetne garderobe odgađala sam do kraja. Kad više nisam mogla disati od vrućine.

Sada je skroz drugačija situacija. Sretna sam što dolazi proljeće i veselim se šetnji na povjetarcu dok mi haljina leprša oko vitkih nogu. A ja ne moram uvlačiti trbuh jer je moj trbuh ravan.

Kako je kod vas? Jeste li sretni što dolazi proljeće ili vas muči neminovno ogoljevanje i otkrivanje svojih masnih jastučićima drugima na „izvol’te“? Bojite li se komentara ili onog još strašnijeg: svojeg odraza u ogledalu?

Zdravo mršavljenje

Znam da mnoge od vas pokušavaju na brzinu riješiti se nakupljenih kilograma, guglate i istražujete kako najlakše smršaviti, kako smanjiti trbuh i kako smršaviti u mjesec dana pa nailazite na najbolje pilule za mršavljenje ili čudotvorne praškove koji će vam pomoći da u tri tjedna skinete 15 kilograma. Ili razmišljate da dignete kredit kako biste platili 10 preskupih tretmana za mršavljenje i skidanje celulita u nekom kozmetičkom salonu da biste izgubili kilograme.

Drugi put hmmmm.

Curke moje (to ja od milja) zar niste istu stvar prolazile prošle godine? I pretprošle i pretpretprošle i pretpret….mogli bismo tako do sutra… Koliko puta ste bacile novce na neki najnoviji hit od tableta za mršavljenje za garantirano topljenje masnih naslaga do drugog ponedjeljka? A koliko ste samo potrošile novaca na skupe kozmetičke tretmane koji će usisati masnoću sa vašeg trbuha, bedara i bokova? I nakon svakog takvog tretmana vratile biste se na isto za nepunih mjesec dana? I ne samo to…svakog proljeća imate barem tri kilograma viška.

Ne morate mi odgovoriti. Ja znam odgovor. Jer sam i sama radila isto. Dok nisam otkrila da redovito vježbanje i zdrava prehrana jesu jedini i najefikasniji način za topljenje masnih naslaga i mršavljenje. Nikakvi prašci, tablete, čarobni napitci ili čarobni tretmani ne mogu vam pomoći da skinete masne naslage sa kritičnih točaka na vašem tijelu. Ne znam kako da vam to dovoljno jako naglasim da ne padnete u istu zamku i ovog proljeća.

Sagorijevanje masnih naslaga, mršavljenje i oblikovanje tijela može se postići jedino i samo dobrim zagrijavanjem guze vježbanjem. Koje će pratiti zdrava prehrana sa zdravim namirnicama. To je UNIVERZALNA istina. Ne postoji druga istina. TO JE TO!

Vaša Budifitmama Sunčana

Želite li smršavjeti u kratkom roku prijavite se na FITMAMA LIFESTYLE PERSONAL program – program s individualnim pristupom ali pristupačnom cijenom.

Za sva pitanja o tome kako smršaviti u području trbuha, bedara ili cijelog tijela slobodno se obratite na suncana@budifitmama.hr.