Ono što već i vrapci na grani znaju i ono što stalno govorim svojim curkama i vježbačicama jest da je potrebno redovito jesti i imati barem četiri, idealno pet manjih obroka kroz cijeli dan.

Isto tako svjesni smo da je to puno lakše reći nego učiniti. Jer znamo kako nas posao i život nosi amo-tamo, jedva da se sastanemo s vremenom da obavimo koji privatan telefonski poziv, kamoli da razmišljamo unaprijed o tome što ćemo jesti.

Najčešće (i poželjno) doručkujemo kod kuće, ručamo u menzi ili pojedemo nešto „s nogu“ i večeramo kod kuće. Međutim, što je s međuobrocima? Malim obrocima koji će nas zasititi do sljedećeg obroka? I što ako se u vrijeme međuobroka nađemo na sastanku, u autu ili u šetnji gradom i nemamo ništa pri ruci što bismo gricnuti?

Iako svaki dan uglavnom možemo isplanirati unaprijed, ne možemo ga isplanirati do u sitne detalje jer često se desi neki hitan sastanak, hitan telefonski poziv ili hitan posao koji se mora odmah odraditi. Zato je zgodno imati kraj sebe kako kažem „asa u rukavu“, nešto što nam je praktično i brzo dostupno što možemo gricnuti u nepredviđenim situacijama. Ako ste u autu ili na sastanku uvijek imajte kraj sebe voćku, vrećicu oraščića (poželjno je malo veću da možete ponuditi svoje kolege – nije baš zgodno da sami grickate bademe pred svima) ili zdrave i hranjive pločice koje će vas i zasititi i pružiti vam dovoljno hranjivih tvari.

Tako sam i ja, smišljajući nove ideje za zdrave i praktične međuobroke naišla na zgodan eko proizvod (a znate da je moje pravilo – prirodno prije svega) Bio pločicu u DM-u pod nazivom „Superfood Riegel“ koja mi se svidjela, prvenstveno okusom, sastavom a onda i praktičnošću. Vrlo je ukusna, okusom me podsjeća na takozvane „brownies“, sadrži kakao i moje omiljene indijske oraščiće, što mi se posebno sviđa jer ih volim osjetiti kako mi krckaju pod zubima. A ako pročitate sastav vidjet ćete da sadrži prirodne ugljikohidrate pa ju možemo koristiti i kao obrok nakon treninga – da nadoknadimo zalihe glikogena u mišićima koji su se treningom potrošili. Posebno ako se nakon treninga žurimo van ili na posao, možemo je zgrabiti i pojesti u hodu.

Sviđa mi se što je praktična u hitnim situacijama jer se može držati u torbici, u uredskom stolu ili u autu a opet dovoljno hranjiva da može poslužiti kao zdravi međuobrok. Pogodna je i za vegane jer sadrži isključivo biljne namirnice.

Jesam li spomenula da je vrlo ukusna?

Vaša Budifitmama Sunčana