Ne mogu se pohvaliti posebnom ljubavlju prema brokuli iako je jedna od najzdravijih namirnica. Zajedno sa kupusom, prokulicama, keljom i karfiolom spada u grupu kupusnjača koje su vrlo zdrave a izuzetno važne u očuvanju zdravlja žena.

Međuditm, ovoj juhi od brokule naprosto ne mogu odoljeti. A kako se čini niti moja obitelj. Sa veseljem je pripremam jednom tjedno, a vidjet ćete i zašto :-).

JUHA OD BROKULE

Sastojci:
– 1 žlica maslinovog ulja
– 1 češanj češnjaka, sitno narezan
– 1/2 crvenog luka, sitno narezan
– 1 glava brokule, izrezati u male cvjetiće
– 2 1/2 šalice vode
– 1/4 žličice soli i svježe mljevenog crnog papra
– 3/4 šalice rikole/matovilca , 1/2 limunovog soka
Zagrijte maslinovo ulje u dubljem loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i luk te pirjajte oko minutu, potom dodajte brokulu i nastavite pirjati još četiri minute. Dodajte vodu, sol i papar te kuhajte oko 8-10 minuta ili dok brokula ne omekša. Ulijte juhu u blender, dodajte rikolu/matovilac i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Poslužite juhu s malo svježeg limuna.
Dobar tek!