FAQ - Česta pitanja - budifitmama.hr

FAQ/Učestalo postavljana pitanja

P: Želim početi odmah sa programom. Moram li čekati da mi pošaljete materijale?
Svi materijali postaju dostupnim odmah nakon uplate programa. Programi su organizirani u fajlove u Dropboxu i nakon uplate dobit ćete pristup programu koji ste platili. U dropbox fajlu naći ćete upute kako skinuti treninge i spremiti ih na mobitel ili računalo. Sva komunikacija ide mailom ili telefonom. Povremeno popijemo grupnu kavu 🙂 ali o tome ćete biti na vrijeme obaviješteni.

P: Kako se vježba? Moram li u određeno vrijeme biti na nekoj lokaciji?
Ne morate biti na nekoj lokaciji. Za Budifitmama treninge jedino što vam treba je 30 minuta vremena i internetska veza. Svi treninzi su unaprijed snimljeni i vježbate tako da kliknete na link za trening i vježbate sa mnom tako da me pratite na ekranu. Treninge vježbate od kuće, ne morate izlaziti van kuće niti ostavljati djecu na čuvanje, nećete trošiti vrijeme na dolazak ili odlazak iz teretane. Možete vježbati u vrijeme kada to vama najviše odgovara. Možete vježbati u bilo koje doba dana ili noći.

P: Jesu li treninzi teški? Što ako neću moći odraditi neke vježbe?
Treninzi  su prilagođeni svakom programu. Ako najavim da je program za početnike, onda su vježbe početničke. Neki programi sadrže vježbe i za početnike i za napredne vježbače. Budite sigurni da ćete svaku vježbu moći odraditi jer ja ću vas voditi i motivirati na vježbanje. Programi obično započnu laganijim vježbama, a kako vam kondicija raste, tako se i vježbe mijenjaju.

P: Koliko treninga dobijem po programu?

U pravilu sa svakim tjednom dobijete po jedan ili dva nova treninga ovisno o programu. Ponekad treninge dobivate svaka dva tjedna ali su to onda dva ili više različitih treninga. S obzirom na to da tijelo moramo stalno “gurati” da troši što više masnih naslaga, sa svakim tjednom vježbe se mijenjaju i tako organizam držimo “na oprezu” kako bi mu metabolizam bio povišen i stalno trošio kalorije a time i masne naslage.

P: Koju opremu trebam da bih mogla slijediti program?
Ono što vam treba je prostirka za vježbanje (može i deka) i tenisice. Neki programi zahtijevaju i dodatni par bučica, ali o tome ćete biti na vrijeme obaviješteni. Uostalom umjesto bučica možete koristiti bilo što ( staklenke pune čavala, konzerve ili staklenke zimnice), no ipak je najlakše u rukama držati bučice! Preporučujem par bučica koje se mogu nabaviti ispod 100 kn u dućanima sportske opreme.

P: Kako moram biti obučena za vrijeme treninga?
S obzirom na to da vježbate od kuće možete biti obučeni kako god želite. Bitno je samo da na nogama imate tenisice.

P: Koliko dugo moram slijediti program?
Program možete slijediti koliko dugo želite. Ali ako želite rezultate morate ga slijediti do kraja. Neke preporuke iz programa posebice prehrambene, moći ćete koristiti i nakon isteka programa.

P: Što ako nisam motivirana za vježbanje i želim odustati?
Proces mršavljenja i oblikovanja tijela nije linearan proces gdje ćete svaki tjedan gubiti kilograme i centimetre. To je proces pun sjajnih trenutaka, pogotovo kad u prvom tjednu smanjite opseg struka za par centimetara, ali isto tako biti će i prepreka, padanja i dizanja, baš kao sve u životu. Ne želim vam obećati da će svaki dan biti lagan, ali neće biti niti težak. Zato imamo zatvorenu facebook grupu u kojoj ćemo se družiti, međusobno ohrabrivati, poticati i motivirati na vježbanje i na dosljednost. U svakom trenutku  možete mi se javiti i pokušat ću vam pomoći koliko budem mogla.

S Budifitmamom niste sami!

P: Što ako nemam facebook profil?
Ako nemate facebook profil toplo vam preporučujem da ga otvorite. Barem za ovu svrhu. Jer puno će vam biti lakše ako ste dio grupe nego ako vježbate sami. Ako ga baš nikako ne želite otvoriti, u svakom trenutku moći ćete mi se javiti na mobitel ili mailom.

P: Hoću li za vrijeme programa biti stalno gladna?
Za vrijeme mršavljenja normalno je da ćete povremeno imati kratkotrajan osjećaj gladi, pogotovo ako je u program uključen kratak detox. Nakon toga ćete uživati u pripremi i okusu svakog jela, jer recepti naše mag.nutricionizma Jelene Pugelnik su naprosto sjajni! Preporuka svakog Budifitmama programa jest konzumiranje više malih obroka koji će vas držati sitima i kontrolirati vaš apetiti tijekom cijelog dana. Iako se preporučuje držati jelovnika što je više moguće (jer će tada i rezultati biti bolji), savjetujem sve svoje vježbačice da se ne opterećuju toliko jelovnikom jer bih željela da im ovaj proces bude što jednostavniji. Maksimalno prilagodite jelovnik svojim dnevnim aktivnostima. Možete mijenjati obroke u danu, možete jesti samo jedan ručak cijeli program ako vam tako odgovara, Važno je samo da nemate izlete u “zabranjenu” hranu.

P: Je li program težak i iziskuje li puno vremena i truda?
Ako želite postići željenu težinu i učvrstiti svoje tijelo trebat ćete se malo potruditi. Sva postignuća i svi ciljevi koje si zacrtate iziskuju vrijeme i trud. Srećom, s mojim programima trebat će vam svega 30 minuta dnevno.

P: Postoji li rizik od povratka izgubljene težine kad počnemo normalno jesti?
Prvo razmislite što je to „normalna prehrana“? Prehrana puna jednostavnih ugljikohidrata i nezdravih masnoća? Naravno da ćete od takve prehrane brzo vratiti još više kila i masnih naslaga!
Važno je na dugi rok promijeniti prehrambene navike i ostati aktivan.

P: Nisam više tako mlada, hoće li mi ovaj program pomoći?
Naravno! Bitno je da se prije početka programa savjetujete s vašim liječnikom i da tijekom vježbanja ne pretjerate. Prehrambene smjernice u ovom programu pomoći će vam da se riješite masnih naslaga a trening će vam pomoći da se osjećate snažnom i punom energije!

P: Mogu li ovaj program koristiti i žene i muškarci?
Naravno! Iako je ovaj program prvenstveno pisan za žene koje se žele riješiti kilograma i masnih naslaga, Budifitmama programe mogu koristiti i muškarci. Zato uvjerite svog muža, partnera, prijatelja da vam da podršku i počne vježbati s vama!

P: Što ako s ovim programom ne smršavim i ne smanjim masne naslage?
Hoćete, ako ćete se pridržavati prehrambenih preporuka i ako ćete redovito vježbati.
U slučaju da niste zadovoljni sa programom iz nekog razloga, vraćamo vam uplaćeni novac!

Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite mailom na suncana@budifitmama.hr , putem našeg kontakt obrasca ili putem telefona 091 477 7812